MUKAAN TOIMINTAAN

Jääkiekko aloitetaan yleensä harrastamalla lajia, oman halukkuuden ja taitojen puitteissa harrastuksesta voi muodostua kilpaurheiluun tähtäävää toimintaa. Silloin puhutaan usein käsitteellä pelaajan polku, joka kattaa jääkiekkopelaajan lajin parissa toimimisen eri askelmerkit pienestä junioriharrastajasta aikuisharrastajaan tai kilpatasolla pelaamiseen. Jääkiekossa on myös jääkiekkotuomarin polku, joka kattaa askelmerkit peruskurssista eteenpäin.

Jääkiekko on laji, johon kuuluu olennaisena osana tuomarit. Tuomaripolun alussa aloittelevalla tuomarilla on itsellään pelaajataustaa. Pelaamisen loputtua löydetään mahdollisuus jatkaa omaa jääkiekkouraa toimimalla jääkiekkotuomarina. Jääkiekkotuomarointi aloitetaan usein kokeilemalla, harrastamalla lajia. Omien tietojen ja taitojen karttuessa myös usein oma mielenkiinto lajiin kasvaa ja halu haastaa itseään kilpasarjojen tuomarina kasvaa. Jääkiekkoliiton ja alueiden erotuomarikerhojen koulutusjärjestelmä tarjoavat tämän mahdollisuuden tuomariuran rakentamiseen. Oma motivaatio ja halu kehittää itseään jääkiekkotuomarina ovat tässäkin olennaisia.

Jääkiekkotuomaritoimintaan kuuluu myös tuomaripolun kulkeminen harrastepohjalta, oma pelitausta, halu toimia tuomarina ja olla mukana toiminnassa voivat olla harrastamisen aloittamiseen kimmokkeita. Vaikka tekeminen ei olisikaan niin määrätietoista ja kilpasarjoihin tähtäävää, on tämä yksi mahdollisuus kehittää itseään ja harrastaa liikuntaa säännöllisesti.

Toimintaan pääsee mukaan helposti, katso näiltä sivuilta seuraava jääkiekkotuomarin peruskurssi PK1 ja ilmoittaudu mukaan. Kurssilta tai kerhokouluttajilta saat tuomaritoimintaan lisäinfoa.

Liity jäseneksi

Kauden 2020-2021 koulutustapahtumat

Tampereen jääkiekkotuomareiden alustavat koulutustapahtumat 2020-2021 kaudelle.

 

TapahtumaSeliteTarkka PVM
   
Luento kerhotuomareilleAiheena pelin johtaminen21.12.2020
   
Fysiikka + luisteluharjoite:Liikkuvuus + etu- ja takaperin kaarreluistelut Kehitys- ja koulutusryhmien tuomareille suunnattu harjoitePERUTTU!
   
Erotuomarin peruskurssi 1Erotuomarin PK19.1.2020
   
Fysiikka + luisteluharjoite: Keskivartalon voima + käännöksetKehitys- ja koulutusryhmien tuomareille suunnattu harjoite1.2.2021
   
Erotuomarin peruskurssi 2Erotuomarin jatkokurssi (muutaman ottelun viheltäneet)14.3.2021